Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – γνωριμία με το άθλημα του Μπάσκετ, που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Λέσβου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Λέσβου, στα πλαίσια του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΚ Μυτιλήνης.
Η γνωριμία των μικρών μαθητών με το άθλημα του Μπάσκετ πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη.
Στο πρώτο, ο Ομοσπονδιακός προπονητής και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής κ. Λάκης Τσάβας ανέλυσε στους μαθητές της τελευταίας τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας,  με τη βοήθεια ειδικού βίντεο, βασικές δεξιότητες του αθλήματος.
Στο δεύτερο μέρος, τα περίπου 500 παιδιά, με την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή και των γυμναστών των δημοτικών σχολείων, εκτέλεσαν σουτ, βολές και τρίποντα στο γήπεδο Μπάσκετ των ΤΕΛ, κερδίζοντας μπάλες, μετάλλια, διπλώματα και αναμνηστικές φανέλες της Εθνικής μας ομάδας με τις υπογραφές όλων των παικτών.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης η Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Λέσβου βράβευσε τον προϊστάμενο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Λέσβου κ. Χάρη Γραμμό για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό  και τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Λάκη Τσάβα, ενώ απένειμε σε όλους τους γυμναστές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν αναμνηστικά διπλώματα.